Bootleg Kotobukiya Captain America ARTFX+ szobor bemutató


Bootleg Kotobukiya Avengers Marvel Now Captain America ARTFX+ szobor bemutató

Elsősorban a kíváncsiság hajtott minket, amikor beszereztük ezt a másolatot és előre kijelenthetjük, hogy ez eddig a legbrutálisabb igényességgel másolt bootleg, amit valaha láttunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy most jól meg is osztjuk veletek a tapasztalatainkat. Ha ti is kíváncsiak vagytok, vagy, ha véletlenül sem akartok belefutni egy ilyen darabba, akkor olvassatok tovább és csekkoljátok a képeket.

Az eredeti Kotobukiya ARTFX+ Avengers csapat tagjai 2014-ben kezdtek el szép lassan egymás után megjelenni, a kínaiaknak pedig mostanáig tartott piacra dobni a saját változataikat.
Arra, hogy mi az a Marvel Now, meg az ARTFX+, most nem fogunk kitérni. Elég annyit tudni a sorozatról, hogy ezeket az 1/10-es méretarányú szobrocskákat eredetileg egy japán gyártó készíti Adi Granov artworkje alapján.

Kezdjük a dobozzal. Karton, egész igényes nyomtatás, selyemfényű felület, minimális infó. A képeken Captain America még az első Bosszúállók filmből, de a tartalomnak semmi köze az Age of Ultronhoz, ellentétben azzal ahogyan azt a doboz hirdeti. Nyilván idén erre a hype-vonatra érte meg felkapaszkodni. A belső dobozt egy papírfekni öleli körül és a doboz szélei még le is vannak ragasztva, szóval nem spóroltak az anyaggal. Érdekes, hogy a Capet bemutató szöveg a feknin kezdődik és a belső dobozon folytatódik. Aki nem egy barlangban élt idáig és keresett már infót/képeket erről a figuráról, már itt feltűnhet neki, hogy valami nem stimmel.

Odabent átlátszó műanyag ágyon darabokban hever Amerika Kapitány és csak arra vár, hogy összerakjuk és jól seggbe rúghassa a legközelebbi ellent. Az eredeti model kitet csak a karjainál és a derekánál kell összepattintani, itt egy kicsit több munka vár ránk. A darabok mindegyike úgy van kialakítva, hogy csak egy helyre passzoljon, szóval nem fog gondot okozni, nem lehet rosszul összerakni. Összedugdosás után Kapitányunk elnyeri a 19 centis magasságot.

Ahogyan az eredeti, a bootleg is tömör, viszonylag kemény PVC-ből készült, szóval a törés/repedés veszélye nem fenyeget. Összerakás után a figura egésze kellemesen feszesnek mondható. Nem hagyott gagyi utóízt a szánkban, nem mintha rágcsálni támadt volna kedvünk. Hah! Amennyire meg tudtuk állapítani, ez egy 1:1 másolat, hihetetlen részletekkel és a bootlegeknél oly sokszor látható öntési vonalak teljes hiányával. Úgy tippeljük, hogy a Crazy Toys közvetlenül az eredeti öntőformákat használta a másolatok elkészítéséhez.

A festés is meglepően minőségi és színhű. Nincsenek túlfolyások és élesek a vonalak. Cap bőrszínében talán akad némi eltérés, sisakja és mellvértje pont olyan fémesen csillog mint az eredeti. Az apróbb részletekre is odafigyeltek. A csatok az övön és a kesztyűn gunmetal színűek, a nyakon, kesztyűkön, nadrágon, csizmákon pedig enyhe árnyékolás nyomait lehet felfedezni. A Hasbro elbujdoshat szégyenében.

Az ikonikus pajzs is szinte tökéletes, bár a külső felén kevés fénynél a fehér csík picit rózsaszínűnek tűnik. Napfényben ugyanez nem tapasztalható. A pajzs belső felületét is remekül leimitálták, azonban itt észrevettünk egy kis eltérést a festésben. Az eredeti pajzs szíjain középen látható egy kis barna festés. Ez itt hiányzik.

A Kapitány darabjain kívül egy három részből összeilleszthető állvány is elfért a dobozban. Az eredeti ARTFX+ model kitek mágnesekkel rögzülnek az egyszerű fekete talpazathoz. Itt ennek nyoma sincs, de akár a talpazattal, vagy anélkül is kiállíthatjuk a figurát. Akárhogy is tesszük, a derekát körülölelő rugós csíptető nélkül is megáll a lábán. A mágnesek helyett a Crazy Toys márkajelzése látható a jobb csizma talpán. Ejnye-bejnye. Ha nem csekkoljuk a talpát és csak kiállítva látjuk valahol, velünk tuti meg lehetett volna etetni, hogy eredeti.

Reméljük, hogy valahogyan mindenkinek tudtunk segíteni ezzel a kis bemutatóval. Összegzésként elmondhatjuk, hogy ez egy igazi meglepetés volt. Remek anyaghasználat és öntés, valamint remek festés jellemzi a figurát. Zárógondolatként az ülepszik le az emberben, hogy szinte már sokkoló az a minőség, ami manapság egy bootlegből kihozható.

















Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....