NECA Big Red Predator bemutató


Berta József bemutatja: Neca Big Red Predator

Sziasztok!

,,Egy új játékos tűnt fel a városban!” - Mike Harrigan

Ami különlegessé teszi ezt a figurát, az hogy nem a hivatalos Predator filmekben, hanem egy fan filmben szerepelt először. 2003-ban került fel az internetre Sandy Collora Batman: Dead End című ,,amatőr” filmje. Az amatőrt direkt raknám idézőjelbe, ugyanis egy nagyon igényes és vérprofi munkáról van szó! A címszereplő Batman, Joker üldözése közben bele botlik egy falka Alienbe illetve egy csapat Predatorba. A történet pofon egyszerű mégsem ez a lényeg, hanem a kivitelezés! Akkoriban ez volt az első ennyire profin elkészített fanfilm! Azt kell, mondjam ebben a 8 percben, több predatoros hangulat van, mint a később elkészített AvP filmekben! A készítők mertek egy kis szint vinni a Predatorok megjelenésébe is, ezt akár szó szerint is érthetjük! A jelmezek gyönyörűek, talán kicsit Batman ruhája szokatlan, de a készítők elmondták, hogy Alex Ross festményeit vették alapul hozzá. Nem akarom lelőni a poént, de a végén feltűnik három különleges vadász, az élükön Big Reddel.

Majdnem 10 évet kellet várni, amíg a NECA kiadta az első Big Red Predatort. Colloráék és a NECA is az első filmben szereplő Predatort vették alapul. Persze némi módosításokkal. Ilyen módosítás hogy nincs vállágyúja, az alkarpengék a balkézről a jobbra kerültek, valamint kapott egy jellegzetes szamuráj övet és kardokat. A legszembetűnőbb változás az a színe! Szakítva az eddig megszokottól páncélzata nem ezüst, hanem piros színű rajta némi feketével. Maga a figura is remekül hozza ezt a színkombinációt.

Festése kellően részletes. Itt külön kiemelném a maszkot, amely ettől a piros fekete festéstől nagyon jellegzetes, és ha szabad így fogalmaznom nagyon állatul néz ki!! A szemek és a lézerirányzék festése, valamint a maszk közepén található két sárga pont, mind olyan kis részlet, ami remekül feldobja az így is remek kinézetet és hűen vissza is adja a filmben látott megjelenést! Pedig nem tervezték át, nem raktak rá szarvakat csak a meglévő dizájnnak adtak egy új köntöst! Kiemelném, mint érdekességet hogy az alkarján a pengék is új szint kaptak, ezüst helyett aranyszínűre változtatták, ami remekül illik Predatorunkoz! Bőrszínében is történt némi árnyalatváltozás, és inkább a sárga felé tolódott el.

Kiegészítőként kapunk hozzá két japán kardot, és egy pár másik kezet is. Így akár karddal a kezében is pózoltathatjuk! Tetszik, hogy erre is gondolt a NECA. Viszont sajnos más már nem jár hozzá. Nincsen hozzá vállágyú, mivel a filmben sem volt neki. Gondolom, szamuráj lévén megveti a tűzfegyvereket. Ugyanakkor az ágyú rögzítési pontjai megvannak így akár át is rakhatunk egyet egy másik Predatorról, persze a színe akkor sem stimmelne.

Mozgathatóság szempontjából azt kell, mondjam teljesen korrekt. Hozza az eddigi megszokott NECÁS Predator mozgathatósági szintet. Bokája, térde, csípője, csuklója, könyöke, válla mind elfordítható vagy hajlítható. Csuklója gömbcsuklós így könnyen cserélhetjük a kezeket. Feje oldal irányba, illetve fel és le mozgatható. A páncél nem akadályozza a pózoltathatóságot ugyanis gumi szerű anyagból készült, szemben a pengékkel, amik kemény műanyagok és hajlamosak az eltörésre!

Az egész figurát illetve a karaktert tekintve azt kell mondjam, hogy igazán pompás egy darabról van szó! Egyedi, mégis klasszikus kinézete van egy kis távol keleties hatással! Aki szereti a Predatorokat illetve a szamuráj kultúrát annak könnyen kedvencévé válhat ez a figura, mint nekem!

Két érdekességként két videót hoztam, az egyik maga a Dead End c. film hátha van aki nem látta:


Másodikként pedig egy így készültet magáról a filmről Azért látni mennyi munka volt ebben a 8 perces kis filmben és hogy mennyire komolyan vették a munkájukat!!


Köszönöm a figyelmet, véleményeket várom odalent, addig is Sziasztok!






















Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....