NECA Nightstorm Predator bemutató


Berta József bemutatja: Neca Nightstorm Predator

,,Kislány koromban találtunk valakit. Úgy látszott, széttépte…egy vadállat! Falusi öregasszonyok keresztet vetettek és furcsa, ijesztő dolgokat súgtak egymásnak. Emberekre vadászott a Sátán! Csak a legforróbb években fordult elő! Idén is egyre nagyobb a hőség!” - Anna

Miután a NECA kifogyott a filmek által kiadható Predátorokból úgy döntött más irányba viszi tovább a figurák kiadását. Elővette a régi Kenneres játékokat és elkezdte kiadni a felújított változatukat. Tette ezt úgy, hogy közben hű maradt az eredetihez, illetve tisztelettel adózott azok előtt.

Már a dobozán is megfigyelhető mennyire hasonlítani akar az eredeti Kenner verzióhoz, hasonló grafikát, illetve hasonló színvilágot használtak, mint ami Kenneres csomagoláson is megtalálható. A NECA feliratot is lecserélték és ugyanolyan betűstílussal írták rá a nevüket, mint ahogyan azt a Kenner tette. Tetszik, hogy ennyire odafigyeltek a részletekre, az egész csomagolásnak megvan a maga retro hangulata, ha fogalmazhatok így.

Akkor hát térjünk rá a figurára. A NECÁS Predátoroknál megfigyelhető hogy újra felhasználják a már kiadott figuráikat. Ugyan azt az öntőformát többször is kiadja, persze a színeket és a felszereléseket megváltoztatják mégis az alapfigura ugyan az marad.
Nightstormnál is így van, a Predators film alapján kiadott Berserker figurát vették alapul.

Színvilágilag az arany és a kék dominál, egy kevéske bronz barnával. Habár szinte minden felszerelése aranyszínű, mégsem válik tőle giccsessé. Ugyanis a készítők néhol bele csempésztek egy kevés szürkés zöldet, ezáltal úgy tűnik mintha a páncélzat elkezdett volna öregedni az idők folyamán. Tényleg nagyon hangulatossá teszi ez az antikolás! Magánál a Predatornál a kék bőrszín dominál, megfelelő átmenetekkel a világos illetve a sötétkék között. Érdekes hogy a Kennernél semmi kék nincs rajta, az egész Predator fekete.

Összképet tekintve nagyon szép a festése. Ez a kék arany kombináció miatt valahogy az embernek akaratlanul is eszébe jutnak az egyiptomi istenségek.

Ami a felszerelését illeti, nála is megtalálható a vállágyú, ami megegyezik a Berserkével. Fel-le és oldal irányban is mozgatható. Jobb alkarján szintén megtalálhatóak a karpengék, csak itt a megszokott forma helyett inkább egy eltúlzott sarlóra hasonlítanak. Érdekes elgondolás volt a készítőktől, sohasem rajongtam az ilyen nagy alkar pengékért, de ez még illik a figurához úgyhogy belefér. Viszont egyáltalán nem mozgathatóak szemben a többi Predatoréval!
Kapunk hozzá egy lándzsát ami szintén a Kenneres verzióról lett mintázva . Itt is figyeltek rá hogy az arany festés megfelelő antikolást kapjon. A lándzsa tetején egy emberi koponya és gerinc található, amik rendkívül részletesen kidolgozottak.

Most pedig a kedvencem következik, a sisak! Ugyanis kapunk hozzá egy sisakot is, ami kedvünk szerint rá rakhatunk! Mindezt úgyhogy nincsen rajta rögzítési pont hanem a Predator nyitott szája szorítja oda a sisakot. A NECÁnak ez volt az első ilyen Predatora ahol megoldották a sisak felrakását. Formailag merőben eltérő az addigi sisakoktól, mondjuk itt is a Kennert vették alapul, ahol azért meredek dolgokat találtak ki a Predatorok kinézetével kapcsolatban. A felső része két ,,agancsba,, végződik leginkább egy szarvasbogárra hasonlít ezáltal, mégis nagyon jól néz. További dicséretet érdemel a kidolgozása, ugyanis belül is nagyon részletes, még a jellegzetes három lézerpont jele is megtalálható benne. Ha már szóba hoztam a lézerirányzékot, a sisakon az eddigiektől eltérően nem jobb hanem bal oldalon található. A sisak festése szintén arany a megfelelő antikolással.

Ami a mozgathatóságát illeti, bokája nem mozgatható, viszont a lábszárát, csípőjét és a combját el tudjuk fordítani.
Térde, könyöke hajlítható és fordítható. Csuklóját főleg elfordítani tudjuk, hajlítani csak minimálisan.
A lábak rögzítése lévén csak előre illetve hátra mozgatható oldal irányba sajnos nem. Válla rendesen mozgatható minden irányba, persze amíg a páncél engedi.
Feje oldal irányban elforgatható és minimális fel illetve le.
Összességét tekintve mozgathatóságban láttam nála jobb figurát is, mégis azt kell mondjam így is be tudjuk állítani jó pózokba.

Végezetül az összképet tekintve egy szép és hangulatos figuráról van szó, ami teljesen eltérő az eddigi megszokott Predatoroktól. Sikerült nekik egy az elődhöz méltó figurát megalkotniuk! Sajnos a NECA mostanában egyre több ilyen extrémebb Predatorokat ad ki, amivel szerintem már átestek a ló túloldalára. Mégis csak ajánlani tudom az ilyen merőben eltérőeket mert színesítik az ember gyűjteményét! Választék bőven van már!

Két érdekesség:

- A Kennert 1947-ben alapították és 2000-ben szűnt meg. Olyan játékok köthetők a nevéhez, mint: Star Wars, Alien, Predator, Batman, RoboCop, Jurrasic Park, hogy csak a pár nevet említsek.

- A Predator első részének a végén a helikopter pilótát az a Kevin Peter Hall játssza aki magát a Predatort alakította. Később a második filmben szintén eljátszhatta a ,,főszereplőt”.

Remélem tetszett véleményeket várom odalent, addig is: Sziasztok!



















Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....