Kotobukiya Batman ARTFX black costume version szobor bemutató


Ezúttal egy klasszikus szobrot mutatunk nektek, melyre olcsóbb árfekvése és elérhetősége ellenére sok rajongó amolyan Szent Grálként tekint.

Hogy miért szeretik annyian? Csak nézzetek rá. Kifejező, dinamikus póz és remek kidolgozottság elérhető áron.

Mielőtt azonban rátérnénk eme konkrét darabra, ejtenénk még pár szót az első változatról, ami eredetileg 2005-ben jelent meg kék-szürke festéssel és természetesen színben hozzá passzoló dobozzal. Ebből a verzióból azóta sem gyártottak többet, ezért drágább és ritkább is, mint újabb kiadású társa.


Bemutatónk tárgya először 2012-ben jelent meg, de az óriási keresletnek köszönhetően a Kotobukiya 2013-ban és 2014-ben is újra kiadta. Mi a 2012-es változatot fényképeztük, szóval nem kizárt, hogy azóta még több gondot fordítottak a minőségre.
Az ablakos kartondoboz már bontatlan állapotban is viszonylag sokat megmutat abból, hogy mi vár minket kicsomagolás után és kívülről mindenhol fényképek, vagy Jim Lee rajzai díszítik. Bizony, ezt a szobrot  Jim Lee művei alapján Kouei Matsumoto formázta meg. Hátulján a legfontosabb információkat olvashatjuk róla. Így kiderül például, hogy az 1/6-os méretarányú, 11 inch magas szobornak a teljesen új fekete-szürke festése mellett még a faragásán is finomítottak.

A múzeum pózokat kedvelők is elismerik, hogy ez egy nagyon jól beállított szobor. Batman stabilan áll, harcra készen, mintha épp egy olyan pózba fordítaná magát, amiből elrugaszkodva bármivel szembe néz, amit Gotham városának legsötétebb utcái tartogatnak számára. Az ovális, Bat logóval ellátott ABS talapzat picit olcsó hatású, de nem fontos ezzel együtt kiállítanunk. A palást ráncai úgy lettek kialakítva, hogy hátulról legalább egy ponton megtámassza a testét, így Batman segítség nélkül is könnyedén megáll a lábán.

Fontos megemlíteni, hogy ez volt az a szobor, ami útjára indította a Kotobukiya DC ARTFX sorozatát. Batmant Superman, majd Wonder Woman követte, akiről mi is írtunk. Ezután Flash és Green Lantern is csatlakozott a csapathoz. Együtt brutális látképet alkotnak és bitang jól mutatnak bármely polcon.


Ez a japáni arányokat használó PVC szobor nyilván nem vetekedhet egy több száz dolláros műgyanta szoborral, de nem is ez a célja. A sorjákra jobban odafigyelhettek volna és az összeillesztési pontok közelről már feltűnőbbek, de az akkurátus anatómiai izomzatábrázolás, alap, bár árnyékolt festés, az eltérő fényességű feketék használata, a fémet és bőrt imitáló öv és az olyan apró részletek, mint a palást szakadásai teszik remek választássá ezt a Kotobukiya szobrot.






























Ha tetszett amit olvastatok, láttatok, vagy bármi kérdésetek van, kommenteljetek és mutassátok meg a bemutatót másoknak is!

Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....