SDCC 2017 - Új DC Essentials sorozat érkezik


A DC Collectibles-nél új szobrok, új Bombshell és Designer Series figurák voltak láthatóak, de mégis az új Essentials sorozat bejelentése volt a legmeglepőbb. Ehhez azonban előbb picit vissza kell ugranunk a 2015 elején bejelentett DC Icons vonalhoz, ami a megszokott 6.75 inch-es méret helyett 6 inch-es méretben született meg és Marvel Legends-hez hasonló artikulációt ígért.

Az Icons figurák 2015 vége óta kaphatóak, tehát még két éve sincsenek a piacon és most úgy tűnik, a sorozatot szépen lassan ki is vezetik. Persze a már bejelentett figurák meg fognak jelenni, de a DC Collectibles úgy döntött, hogy az újfent 6.75 inch-es méretű és remek artikulációval megfejelt, ámbár kevesebb kiegészítőt tartalmazó Essentials sorozattal kezdi az elejéről az egészet.

Hogy ennek a méretbeli különbség az oka, amit a 7 inch-ez szokott rajongók nem jól fogadtak, vagy egyszerűen csak nem jól fogytak az Icons figurák, arról már csak találgatni lehet. Mindenesetre az esszenciális darabok csak jövő nyárra várhatóak.Főoldal