NECA Aliens Lt. Ellen Ripley figura bemutató


Szerencsére Ripley karakteréről nem kell túl sokat mesélnünk, hiszen bizonyára alig van olyan ember, aki ne látta volna az Alien filmeket. (Ha mégsem láttad, akkor hajrá, megvárjuk, nem megyünk sehova.) Ripley egy igazi túlélő, hiszen sikerült túlélnie minden Alien filmet, még a harmadik részt is. Rád ráncoljuk a szemöldökünket Alien Resurrection. Nézzük, hogy éli túl Ripley figurája a Collector Zone HU-val történő találkozást.

A doboz a szokásos átlátszó műanyag clamshell fényképes papírbetétekkel és némi információval. Semmi különös, mondhatni alap a NECA figurák körében.

A dobozból kivéve Ripley 17.5 centi magasan áll, ami majdnem megfelel a NECA szokásos 7 inch-ének. Az első film Ripley figurájával ellentétben ez hölgy csak egy Pulse rifle/lángszóró kombóval egybecsomagolva érkezik, Jones a macska már nincs a dobozban.

A karaktert sikerült jól átültetni műanyag formába. Bár a figura egésze bennünk egy picit stilizált érzetet kelt, az arcáról egyértelműen fel lehet ismerni Sigourney Weavert. A teste is arányos, noha mintha egy picit lógnának a mellei és a feneke is lapos lett, de ezt betudjuk a stilizált hatásnak, hacsak nem annak, hogy a színésznő idomai is valóban ilyenek.

A megformázás részletes, az öntés szép. Szebb, mint mondjuk sok 6 inch-es Hasbro figuránál és ugyanez elmondható a festésről is. A filmben ezen a ponton a hadnagy ruhája már igencsak koszos és izzadt és ezt a figura festése jól vissza is adja. A cipők is remekül sikerültek, mind részletesség, mind festés szempontjából. Nem egy S.H. Figuarts, de nincs félrefolyt festék, vagy több irányba néző szemgolyók. Ebben a méretkategóriában ez kellene, hogy legyen az alap.

Van viszont egy pici "paint rub", ami pattogzó festéket jelent, de csak olyan helyeken, mint például a hónalj és a térdek. A vállat és a testet összetartó gyűrű eredetileg fehér volt, de kopik róla a festék, mely felfedi a gyűrű bőr színét. Ugyanez a térdnél kevésbé feltűnő, mert ott a gyűrű is kék színű. Ez egy ismert jelenség és más gyártók úgy orvosolják, hogy le sem festik az ilyen dörzsölődő, kopó részeket. Szerencsére egy kiállított figurán ebből semmi nem fog látszani és az extra festéknek a bemozgatás után már nyoma sem lesz.

14 artikulációs pontot számoltunk, melyek a következőek: Nyak, vállak, könyökök, csuklók, törzs, csípők, térdek, bokák. Pozitívum, hogy a figura egésze nagyon masszív, kellően feszes, segítség nélkül megáll a talpán, tartja a pózokat. A könyök és térd csupán egy ponton hajlik és noha manapság már a két ponton hajló térd számít alapnak, megértjük, hogy a NECA miért döntött így. Egyszerűen azért, hogy az artikulációs pontok ne törjék meg (jobban) a végtagok folytonosságát. A térdek szemből szinte nem is látszanak hajlíthatónak ennek köszönhetően, ugyanakkor térdeltetni sem fogjuk tudni a korlátozott boka artikuláció miatt. Meg kell még említenünk, hogy a lágyékrész külseje gumiszerű anyagból készült, így a lábak közel kilencven fokban előrehajlíthatóak és spárgázni is elég jól tud ezáltal.

A mi figuránkon a bal kézfej hajlamos volt picit könnyebben lejárni, de magától nem fog leesni. Nem vészes, hiszen a NECA eleve úgy tervezte meg ezeket az ízületeket, hogy könnyen ki lehessen cserélni őket a Power Loaderhez járó kézfejekkel.

Ahogy korábban írtuk, a csomagolásba mindössze egyetlen kiegészítő került, Ripley DIY fegyvere. Ez remekül néz ki a részletességét tekintve. A festése már egyszerűbb, de még némi harcedzettség is látható rajta. Egy kis szárazecsetelés ezüst színnel még többet dobhat rajta. A vállpántja rugalmas, hajlékony, így könnyen a megfelelő pózba hajlíthatjuk.

Összességében, ha csak pár Alien filmhez megjelent figurát akartok beszerezni, akkor neki feltétlenül a gyűjteményetekben a helye. Ripley egy kulcsfontosságú karakter és egy Xenomorph figura mellett jó pózba állítva életre kelti a polcot. Nem hisszük, hogy (talán egy pár japán gyártón kívül) sokkal jobb figurát lehetne ennél készíteni ebben a méretben.


























Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....