Advanced DIY figure stands - állványok 6-7 inch-es figurákhoz


Biztos többen is láttátok már a YouTube-on azokat a videókat, melyek az ilyen állványok készítéséről szólnak. Nem akarok úgy tenni, mintha én találtam volna fel őket, de mutatok egy fogást, amitől sokkal biztonságosabbá tehetitek ezeket a hajlítmányokat.

Lényegében egy drótból font fogasra van szükségünk, ami sok háztartásban már eleve megtalálható, de online is megvásárolható. Természetesen barkácsboltokban kapható dróthuzalból is elkészíthetőek ezek a talapzatok, csak ügyeljünk a vastagságra. Ha túl vékony, nem tartja a figurát. Ha túl vastag, nem fogjuk tudni rendesen meghajlítani.

A legszebb az egészben, hogy mindenki a saját ízlése szerint hajlíthatja és olyan magasra állíthatja be, amilyenre akarja. Van aki csak simán bedugja a figurák ágyékába valahova a fenék rész, vagy a lábak közé, de én jobban szeretek valami formát adni neki, hogy akár "csíptetni" is lehessen, ahogy a MARK 7-en láthatjátok.

Viszont nem szeretném összekarcolni a figuráimat, így eszembe jutott, hogy mi lenne, ha zsugorcsővel vonnám be őket. Ez nem csak védi a figurákat a karcolásoktól, sokkal stabilabban fogja azokat és a talapzatnak is ad egy kis tapadást. Pontos átmérőt nem tudok mondani, hiszen attól függ, milyen vastag huzalból készítitek végül el az állványt, szóval ezt nektek kell kikísérleteznetek.

Miután meghajlítottuk és bevontuk a talapzatot, a huzalok végét érdemes simára csiszolni.

Nekem egy fogasból három állványt sikerült készítenem úgy, hogy a teljes fogast felhasználtam. Jó barkácsolást! - Sheppard




Summary in english:

Hey folks! Basically following the guide on the interwebs, but adding my own twist and style to it with shrinkwrap, wich prevents scratches on your precious figures and gives them added stability on both ends. Enjoy!

Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....