Bajban a Funko: 30 millió dollár értékben ásnak el terméket

A buborékfejű figurákért felelős cég bejelentette, hogy olyan sok fölösleges termékük várakozik raktárakban, hogy pénzügyi szempontból jobb ezeket kidobni, mint megpróbálni eladni.

A Funko szerint az egyik elosztó központjuk annyira tele van, hogy kénytelenek voltak konténereket bérelni a többlet tárolásához.

Hogy pontosan mi okozza a raktárak túlterheltségét? Nos, a Funko eleve rengeteg témában gyárt figurákat és azt is tudjuk, hogy a pandémia idején megnövekedtek az eladások. Az emberek sok dologra nem költhettek, amire amúgy igen, ezért sokan inkább figurákat vettek. Most, hogy ezen a téren normalizálódtak a dolgok, a cég számára igazán érezhetőek a túltermelés következményei. Továbbá azon is érdemes elgondolkodni, hogy a buborékfejek túl vannak-e a népszerűségük csúcsán.

Emellett a dolgozóik 10 százalékának elbocsátására készülnek, szóval egyáltalán nem rózsás a cég helyzete. Azt meg már végképp ne is firtassuk, hogy egy ilyen műanyaggal teletolt tömegsír mit jelent a környezetünk számára. [via]

Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....