Batman Arkham Origins Deathstroke vs. Arrow Deathstroke bemutató


Berta József bemutatja: Arkham Origins Deathstroke vs. Arrow Deathstroke

Mindkét figurát a DC Direct adta ki, az igazat megvallva nem igazán találkoztam még a Directes figurákkal de kellemesen csalódtam bennük! Először az Arkhamos Deathstroke-ot sikerült beszereznem, és azt kell hogy mondjam megérte! A megjelenésére nem lehet panaszunk, remekül hozza a játékból megismert kinézetét. Leginkább egy lovagi páncélba bujtatott ninjára tudnám hasonlítani. A festése gyönyörűre és részletesre sikerült! A páncél részek fémes kék festést kaptak, ami nagyon jól néz ki, még ezüst kopás illetve sérülés nyomok is kerültek rá amitől tényleg olyan érzése van az embernek hogy egy sokat megélt harcossal van dolga. Egy kevés ezüst került az arcára is amivel kiemelik a maszk éleit, ez ugyan kis apróság mégis hihetetlenül feldobja az összképet.

Ami a mozgathatóságát illeti sajnos egy hátránya van, még pedig a páncélja, amely néha korlátozza a pózoltathatóságát. Például a karok oldalra való kinyújtása csak minimális, ugyanis a nyakánál lévő páncél akadályozza a vállpáncél mozgását, ha jobban erőltetjük, könnyen le is eshet!

Ettől eltekintve bővelkedik mozgathatósági pontokban! Bokája, térde, lábszára, csípője, válla, felkarja, csuklója, nyaka, mind hajlítható illetve forgatható. Sőt még a dereka is dönthető, igaz minimálisán, és érdemes óvatosan bánni vele!

Három kiegészítőt is kapunk hozzá. Egy pisztolyt, amely szintén szép, realisztikust festést kapott. Egy kardot, amely a hátán lévő hüvelyében tarthatunk. Érdekes hogy a kard keskeny egyenes, míg a tokja ennél szélesebb, inkább egy pallos tartóját idézi meg. Megkapjuk hozzá Deathstroke jellegzetes fegyverét is, egy botot, amellyel igen ádáz pózokba állíthatjuk.
Magának az egész figurának kicsit futurisztikus jellege van szemben az Arrow féle Deathsrtroke-kal, amely sokkal inkább realisztikus. Ami azért nem csoda hiszen a sorozat alapján készült. A sorozatban sokkal inkább testesebbnek tűnik a karakter, míg a figurában sokkal arányosabb, lásd McFarlane AvP Predatorai.

Deathstroke-hoz híven őt is tetőtől talpig páncél borítja, ami leginkább egy roham rendőrére hasonlít. Az Arkhamos változathoz képest a festése visszafogottabb ugyanakkor rá is elmondhatjuk, hogy részletes pl.: a csattok narancs festése egészen feldobja a kinézetét. Sisakja leginkább egy hoki maszkra hasonlít, főleg a szájánál lévő nyílások végett, engem kicsit a Tini Titánok rajzfilmben szereplő Sladére emlékeztet.

Mozgathatósági pontokban többnyire megegyezik az Arkhamével, kivéve hogy a csípőjénél nem mozgatható, helyette a felső testét tudjuk eltekerni, viszont nem dönthető! Míg az Arkhamos felkarja két részből áll és el tudjuk tekerni addig az Arrowé egy darabból áll. Mozgathatóságban még így is jobb mint elődje, lévén hogy kevesebb rajta az akadályozó páncél rész.

Amit mindenféleképpen meg kell említenem azok a lábak illesztése, ugyanis a két figurának eltérő a láb rögzítése. Míg az Arkhamé úgymond hagyományos, addig az Arrownál a gömbcsukló be van süllyesztve a lábába. Éppen ezért oldal irányban rendkívül hajlítható, ugyanakkor ezáltal az ágyékánál nagyobb hézag keletkezik. Mindenki döntse el melyik illesztés jobb, nekem mindkettő tetszik.

Kiegészítőként szintén kapunk hozzá egy pisztolyt, egy katanát amit a hátán lévő tokba rakhatunk, egy tört ami leginkább a japán tanto rövid kardhoz hasonlít és amit a csizmájába tehetünk. Végezetül kapunk hozzá egy kis kést is, amit hátul a derekán lévő tokba tarthatunk. Viszont óvatosan kell a kezébe rakni a fegyvereket mert rendesen szorulnak! Sajnos a jellegzetes botot most nem kapjuk meg hozzá, az igazat megvallva kicsit hiányolom is, de ha jól emlékszem a sorozatban sem használta. Viszont tetszik hogy még így is ennyi fegyver jár hozzá és hogy mindegyiknek megvan a maga helye ez által rendesen fel van fegyverkezve!
Végezetül mindkét figurát bátran ajánlom beszerzésre mivel a hibáik ellenére is remek darabokról van szó és tényleg nem csalódik bennük az ember!
Végszóként két érdekesség:

- A Tini titánok rajzfilmben szintén Deathstroke volt a főellenség. A készítők azonban túl erőszakosnak tartották a nevét lévén hogy a kisebb korosztálynak készül, ezért megváltoztatták a vezetéknevére Sladere.

- Rob Liefeld és Fabian Nicieza Deathstroke-ról mintázták a Deadpool karakterét. Persze a későbbiekben teljesen eltérő stílusú lett a két karakter.

Fényképekből most kicsit több lett, lévén hogy olyan figurákról van szó amiket élvezett fotózni!

Véleményéket várom odalent addig is: Sziasztok!






























Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....