Transformers - Masterpiece Grimlock bemutató


Berta József bemutatja: Masterpiece Grimlock

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy a mostani bemutatómmal egy új széria felé venném az irányt, méghozzá a Masterpiecek felé.

A Masterpiece széria lényege hogy az első generációs figurákat újratervezik, ugyan akkor megtartják a jellegüket, gondolok itt pl. az alt módokra. Ha mondhatom, tényleg mesteri darabokról van szó amik kifejezetten gyűjtőknek készül.

A mai bemutató főszereplője az egyik legikonikusabb autobot, egy igazi király:

,,Me Grimlock, King!” - Grimlock

Röviden címszavakban magáról a karakterről, ő Optimus után a legerősebb autobot, egy kis ideig még a vezetőjük is volt. Alt módjához hűen szinte zsarnokoskodott autobot társain. Nem tűrt ellenmondást, mégis dinobot társaihoz a végletekig hű és mindent megtenne értük. Nagy rajongó táborra tett szert az idők során, köszönhető a jellemének illetve a jellegzetes kinézetének.

Alt módja egy Tyranosaurus Rex, ami leginkább Godzillára emlékeztethet minket. Remekül visszaadja a rajzfilmes kinézetét. Esetlen, nagydarab mégis szerethető. Tényleg nagyon jóra sikerült!

Maga a figura ugyan műanyag szürke, a G1-es figurához hasonlóan mégsem egyhangú ugyanis a különböző panelek, szegecselések, az egyéb formák életet visznek a kinézetébe.
A lábai, amelyek később a robotmód karjai gömbcsuklósak, éppen ezért nagyon jól pózoltatható. A rövid karok szintén mozgathatóak, sőt még az újain is tudunk állítani. A fejét fel-le, illetve oldalirányba is forgathatjuk ilyenkor, a farok része szintén vele fordul! Be kell valljam eleinte nem tetszett, de később rájöttem hogy mennyi munka kelhetett hozzá hogy még ezt is megtudják valósítani úgyhogy ne menjen a robot illetve az alt mód rovására.

Már T- Rex módban megtalálhatóak azok a kis extrák amikkel a tervezők a rajongóknak akarnak kedveskedni. Ilyen extra úgymond a változtatható szem szín, amit kedvünkre változtathatunk kékre, ilyen volt a rajzfilmben, illetve ha a G1-es figura jobban tetszik, akkor pirosra.

Állkapcsa is nyitható, amiben megtalálható az egyik rajzfilmrészre utalva, egy kis lángszóró is.
Átalakítása kísértetiesen hasonlít a G1-es figuráéra, persze némi bonyolultságot is vittek bele hisz mégsem gyerekjátékról van szó. Külön kiemelném, hogy az átalakítás során a farok rész szépen beilleszkedik az alsó lábszárába szemben a G1-essel ahol a lábszár oldalára kerül. Miután a helyére pattintottuk a test felső részét az autobot szignál is a helyére kerül a mellkasán.

A robot módja szintén zseniális. Nagydarab, brutális igazi Grimlock! Az egész figurának van egy barbár lovag hangulata. Színvilágban hozz a G1-es összeállítást, szürke, piros, arany kombinációt. Az alsó lábszáron a jellegzetes zöld piros kék paneleket nem festéssel hanem műanyag betétekkel oldották meg. Ezáltal még igényesebb!

A figura feje egy kis ráncfelvarráson esett át, de így is hozza a karakterre jellemző vonásokat. Dino módhoz hasonlóan itt is változtathatjuk a szeme színét.

Az eddig felsorolt kis extrákon kívül raktak bele még egyet, mégpedig a jobb karjába szerelt piros ledet, így a kardját illetve a kétcsövű puskáját bele rakva gombnyomásra azok végei pirosan világítanak.

Mozgathatóságban sem lehet rá panasz! Úgymond nagy,,hátizsákkal” rendelkezik ugyanis a T-Rex feje a hátára kerül csakúgy mint a G1-esnek, ugyan akkor a stabilitását ez nem befolyásolja. A legtöbb robottól eltérően nagyon jól pózoltatható! Feje minden irányban forgatható, válla gömbcsuklós, könyöke hajlítható ezen felül a felkarjánál is elforgathatjuk. Egyedül a csípője valamint a bokája mozgathatósága korlátozott, de még így be tudjuk állítani szép pózokba.

Kapunk hozzá egy kardot illetve egy kétcsövű puskát, amik egy része átlátszó műanyagból készültek a led világítás miatt. A Hasbro verzióhoz kapunk egy a képregényből ismert koronát, újabb kis kedveskedés a rajongóknak. A Takara kiadáshoz az egyik rajzfilmrészre utalva egy kötényt illetve tálcát adtak, ami valljuk be nem túl királyi.

Mindent egybevetve nagyon ajánlom ezt a figurát, mert tényleg egy remek darabról van szó! Remek tisztelgés ez a rajongók előtt! Jól néz ki, jól pózoltatható, szépen kidolgozott, szóval masterpiece!

A végére érdekesség:

- A képregényben illetve a rajzfilmben eltérő eredettel rendelkeznek a dinobotok. Míg a rajzfilmben Optimusék hozzák őket létre az álca túlerővel szemben, addig a képregényben a Bárka éleszti őket ujjá, hogy legyőzzék Shockwavet.

































Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....