NECA Wasp Predator bemutató


Berta József bemutatja: Neca Wasp Predator

Sziasztok!

Folytatva Big Red klánjának a bemutatását, következzen egy elég extrém figura.

,,Tisztán érzem, hogy les ránk valami! Valami, ami nem ember! Mind itt halunk meg!” -Billy

Wasp kinézetét szintén Sandy Colloráéknak, köszönhetjük, akik Big Redhez hasonlóan szintén az első Predatort vették alapul hozzá. Annyiban különbözik az elődjétől, hogy a jobb vállán a páncélnak más alakja van, minden másban azt kell hogy mondjam megegyeznek. Big Redtől eltérően a csuklópengék visszakerültek a jobb kezére.

Habár maga a figura sok újítást nem hordoz magán ugyan akkor a festése mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ugyanis nagyon brutálisra sikerült! Az egész festés a fekete sárga színkombinációra épül, innen is kapta a Wasp becenevet. Big Rednél említettem, hogy a bőrszint elvitték a sárga árnyalat felé nos itt elmondhatjuk hogy a sárga a bőrszíne.

Maga a festés kellően hivalkodó mégis stílusos. Sikerült a sárgát ellensúlyozniuk a feketével. A háta és az oldala lényegében fekete csak elől a mellkasa, hasa, illetve a végtagok kaptak sárga festést. Külön kiemelném a maszkját, ami szintén sárga fekete, viszont nem a testnél használt citromsárgát alkalmazták sokkal inkább az olajsárgát. A maszk tetején a motívum végett a fekete szín dominál míg az arc részen barna foltokat is belevittek a festésbe ez álltál kicsit terepmintára emlékeztethet minket. A készítők tetézve mindezt ezüstkopás nyomokat is festettek rá. Elmondhatjuk, hogy a maszk festése megint nagyon jól sikerült, annyira hogy először azt hinné az ember, hogy egészen más formájú mint a Classic verzióé. Ezzel hogy más árnyalatokat használtak a maszknál illetve a testnél remekül elkülönülnek egymástól. A páncélzata is inkább sötétebb fém szint kapott eltérően a megszokott fényes ezüsttől. Mindent egybevéve a festése kellően részletesre és nagyon egyedire sikerült, szerencsére megfelelő árnyalatokat és kombinációkat használtak így az összkép kellően harmonikus.

Pózoltathatóságban megegyezik Big Redével. Bokája, térde, csípője, csuklója, könyöke, válla, feje mind elfordítható vagy hajlítható. Páncélja gumiszerű, ezért nem akadályozza a pózoltathatóságot.

Kiegészítőként kapunk hozzá egy lándzsát , méghozzá nem is akármilyet, ugyanis a tetején egy Alien fej díszeleg! Nagyon durván néz ki! Maga a fej nagyon részletes, mint kialakításban mint festésben! Mivel nincsen Alien figurám, amivel összetudnám hasonlítani ugyan akkor a NECA újrahasznosító politikáját ismerve könnyen elképzelhető, hogy a meglévő Alien öntőformákat vagy a már meglévő Alien öntvényeket használták fel hozzá. Mint említettem a kialakítása kellően részletes ügyeltek, hogy a fej rész alatt ahol a penge átszúrja a fejet még a belsőségek is látszódjanak. Festése szintén remekül sikerült, a fogak festése, az inak valamint az élek bronzárnyalata mind-mind életet visz bele.

Ha negatívumot kellene említenem az pont abból fakad hogy ennyire jól néz ki a lándzsa, ugyan is a fej rész nagyon nehéz éppen ezért mikor a figura kezébe rakjuk hajlamos az átfordulásra, sőt mivel a csuklója gömbcsuklós néha kézfejestül le is jöhet ezáltal!
Összegezve a figurát, maga az öntőforma semmi újat nem tartogat a számunkra, ellenben a kinézete az ami nagyon extrémre sikerült. Rápillantva tényleg olyan hatást kelt az emberben hogy ezzel a fickóval nem jó újat húzni! Az fegyverként kapott lándzsa talán a legegyedibb fegyver amit Predatorhoz eddig adtak! Ajánlom a figurát még az extrémebb megjelenése miatt is mivel szó szerint színt visz a Predatorok világába!

Érdekesség a végére:

- Stan Winstonnak köszönhetjük a Predator kinézetét illetve a nevét. Eleinte a megszokottól nagyon eltérő kinézete volt és Hunter néven emlegették.

- A Predator második részében a trófea falon látható egy Alien koponya is amit a készítők csak a poén kedvéért tettek bele, mégis ezzel hatalmas lavinát sikerült elindítaniuk.

Remélem elnyerte a tetszésetek a bemutatom, véleményeket várom odalent addig is sziasztok!


































Főoldal

Articulated Comic Book Art

Kövess minket a Facebookon!

Közben, a 4 inch-es zónában....